Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Ενημέρωση για την απόφαση του ΣτΕ – Σύγκριση μισθολογίου Ενστόλων & Πολιτικών Υπαλλήλων

Ενημέρωση για την απόφαση του ΣτΕ – Σύγκριση μισθολογίου Ενστόλων & Πολιτικών Υπαλλήλων

Προφανώς, από αυτά που πληροφορούμαστε, η απόφαση του ΣΤΕ θα αποφασίσει την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των αναδρομικών περικοπών το τελευταίο 5μηνο του 2012, ενώ για την επόμενη περίοδο εκφράζουμε συγκρατημένη αισιοδοξία, αν και όπως φαίνεται θα αποφασιστεί η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για όλη τη χρονική περίοδο από τότε που ισχύει.

Ο ν. 4093/2012 που ισοπέδωσε κυριολεκτικά τους μισθούς μας, ψηφίστηκε τη 7/11/2012, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την 12/11/2012 και εφαρμόστηκε, εντελώς αδικαιολόγητα και αντισυνταγματικά, αναδρομικά, από την 1/8/2012.

Σε αντίθεση το αντίστοιχο βαθμολόγιο – μισθολόγιο των δημοσίων πολιτικών υπαλλήλων, ο ν. 4024/2011, ψηφίστηκε την 27/11/2011 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την ίδια ημέρα και εφαρμόστηκε από εκείνη τη χρονική στιγμή και όχι αναδρομικά…

Πάλι οι ένστολοι αδικηθήκαμε και συνεχίστηκε η αδικία, σε σχέση με άλλους εργαζομένους αναιτιολόγητα και ανεξήγητα. Δύο σημεία θέλουμε να τονίσουμε:

1) Δεν υπάρχει στους ένστολους επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ενώ στους πολιτικούς υπαλλήλους υπάρχει και είναι ύψους 150 ευρώ μηνιαίως, βάσει του αρθ. 15 ν. 4024/2011.

2) Δεν υπάρχει στους ένστολους επίδομα για τις υπερωρίες, ενώ στους πολιτικούς υπαλλήλους προβλέπεται βάσει του αρθ. 20 του ν. 4024/2011.

Η Σ.Κ.Α.Υ. ενημερώνει:
   Εάν η απόφαση του ΣΤΕ μας δικαιώσει αναδρομικά και για το 2013 όπως άλλωστε αναμένεται, αλλά η Κυβέρνηση δεν δεχτεί να την εκτελέσει, απ’ ό,τι ισχύει σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο θα υποβληθούν ομαδικές αγωγές, μέσω των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, είτε στα οικεία Διοικητικά Πρωτοδικεία είτε στα Διοικητικά Εφετεία. Προφανώς το σωστό είναι στο αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, όπου σε κάθε αγωγή μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 50 άτομα.
   Σε αυτήν την περίπτωση προειδοποιούμε ότι θα διεκδικήσουμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, την άμεση και πιστή εφαρμογή της, ως συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι μαζί ενωμένοι οι 172.000 περίπου ένστολοι εργαζόμενοι στα Σ.Α. και στις Ε.Δ., μαζί με τις οικογένειές μας.
   Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση, τη συσχέτιση της εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης του ΣΤΕ, την ακύρωση δηλαδή του Μνημονίου 3, του ν. 4093/2012, που μείωσε τους βασικούς μισθούς και όλα τα επιδόματά μας (όταν το 45% του εισοδήματός μας αποτελείται από επιδόματα, διότι οι βασικοί μισθοί είναι πολύ χαμηλοί), τρίτη φορά κατά συνέχεια, με την αποκατάστασή μας με το λεγόμενο πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
Άλλο πράγμα η δικαστική απόφαση και άλλο η πολιτική απόφαση για την δίκαιη αποκατάστασή μας.
   Δηλαδή, ακόμα και με την ακύρωση του συνόλου των διατάξεων του ν. 4093/2012, πάλι η κατάστασή μας, από άποψη μισθολογική και βιοτικού επιπέδου, χαρακτηρίζεται τραγική, δυσανάλογη με το λειτούργημα το οποίο εκτελούμε και ήδη οι μισθοί μας είχαν μειωθεί υπέρμετρα και πριν το Τρίτο Μνημόνια τον Νοέμβριο του 2012.
Η Οργανωτική – Συντονιστική Επιτροπή της Σ.Κ.Α.Υ.

«πρώτα ο συνάδελφος»

Δείτε επίσης

Ενδοοικογενειακή βία: Συνεντεύξεις με σύζυγο, κόρη και αδελφό δράστη

Τρεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, με πολύ μεγάλη ερευνητική αξία και κοινωνική χρησιμότητα, από το πολύτιμο …