Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Συμμετοχή των Αστυνομικών στα προγράμματα δια βίου μάθησης του Υπουργείου παιδείας!

Συμμετοχή των Αστυνομικών στα προγράμματα δια βίου μάθησης του Υπουργείου παιδείας!

Σας παρουσιάζουμε το δελτίο τύπου του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ.Γκιουλέκα, σύμφωνα με το οποίο, μετά από πολλές ενέργειες που έγιναν από τους συνδικαλιστικούς φορείς των Σ.Α., με απόφαση του εν λόγω Υπουργείου επιτρέπεται πλέον η δυνατότητα στους Αστυνομικούς και στα Σώματα Ασφαλείας συμμετοχής στα προγράμματα του Υπουργείου για εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες και ξένες γλώσσες, στα πλαίσια της πολιτικής του για τη δια βίου μάθηση!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                  

Αθήνα , 11/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ-ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ

Σε νέες τεχνολογίες, ξένες γλώσσες κ.α. 

Aστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί εκπαιδεύονται και καταρτίζονται πάνω στις νέες τεχνολογίες, διδάσκονται ξένες γλώσσες και παρακολουθούν ειδικά προγράμματα που υλοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και διάφορους Δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής  σε 70 προγράμματα εθνικής εμβέλειας-που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας με τους Δήμους- σε όλους τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα  και στο Λιμενικό Σώμα οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη σχετική κατάρτιση και τις δεξιότητες.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός τόνισε: « Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρίθηκε άμεσα στα πολλά αιτήματα που υπήρξαν από τους υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα, για τη συμμετοχή  τους στα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης.  Μετά από συνεννόηση  με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαβιβάσαμε,  ήδη, για άμεσες ενέργειες όλα τα σχετικά αιτήματα των υπηρετούντων στα ανωτέρω σώματα που είχαμε δεχθεί προκειμένου να δημιουργηθούν ειδικά τμήματα μάθησης και επιμόρφωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουμε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης στον τομέα της Διά Βίου Μάθησης,  για όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες που το επιθυμούν.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη οργανώνονται ειδικά τμήματα τα οποία θα λειτουργήσουν  είτε στους χώρους των υπαρχόντων Κέντρων Διά Βίου Μάθησης είτε σε οργανωμένους χώρους των παραπάνω Σωμάτων».

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. 15180 – Μαρούσι

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …