Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Οι συνδικαλιστικοί συνδυασμοί Σ.Κ.Α.Υ. και Α.Ν/Α.Σ.Α. δηλώνουν ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ για τον αποκλεισμό των Αστυνομικών από τις κατατακτήριες για τα Πανεπιστήμια

Οι συνδικαλιστικοί συνδυασμοί Σ.Κ.Α.Υ. και Α.Ν/Α.Σ.Α. δηλώνουν ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ για τον αποκλεισμό των Αστυνομικών από τις κατατακτήριες για τα Πανεπιστήμια

Τελικά όλα τα περιμέναμε από τις Κυβερνήσεις, μας μείωσαν τους μισθούς, δεν μας πληρώνουν τα νυχτερινά μας, δεν μας κατοχυρώνουν το ανθυγιεινό και επικίνδυνο της εργασίας μας και τώρα, τους αποφοίτους από την Ανώτερη Σχολή Αστυφυλάκων με Πανελλήνιες Εξετάσεις, μας αποκλείουν εντελώς αδικαιολόγητα και άδικα, από το δικαίωμα συμμετοχής μας στις Κατατακτήριες Εξετάσεις.

Ποιο είναι το αιτιολογικό γι” αυτήν την απόφαση; Τι τους φταίνε οι χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί, που προέρχονται από τις Ανώτερες Σχολές Υπαξιωματικών, που απλά θέλουν να μορφωθούν, να λάβουν περαιτέρω εκπαίδευση, να γίνουν τελικά καλύτεροι άνθρωποι;

Δεν πρόκειται να τους φάμε καμία θέση εργασίας. Εξάλλου, οι φοιτητικές άδειες μειώθηκαν σε μόλις 10 ημέρες το έτος. Γιατί να μην μπορούμε να πάρουμε ακόμα ένα πτυχίο και από Σχολή Πανεπιστημίου (είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ);

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 2916/2001 Πανεπιστήμια θεωρούνται οι Ανώτατες Σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ενώ, μπορούσαν όλοι οι απόφοιτοι των Ανωτέρων Σχολών να δίνουν Κατατακτήριες, μόνο για ορισμένα ΑΕΙ, και για όλα τα ΤΕΙ, δυστυχώς, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Δηλώνουμε ότι:  Όλοι οι χιλιάδες απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων, εάν δεν αλλάξει η νομοθεσία και να συνεχίσει να μας παρέχει το δικαίωμα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΥΠΕΡΔΙΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ) ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ), τότε την επόμενη φορά να ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ!!

Είμαστε σκεπτόμενοι πολίτες. Είμαστε εργαζόμενοι οικογενειάρχες, που το μόνο που ζητάμε είναι να μας παρέχουν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη, σύμφωνα με το Ν. 4009/2011 για την ΠΑΙΔΕΙΑ, οι φοιτητές από Κατατακτήριες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΟΥΤΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Περιμένουμε ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τη Δικαίωση μας.

Διαφορετικά η Κυβέρνηση θα λάβει την απάντησή μας, τόσο τη δική μας, όσο και των οικογενειών μας…             (O ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ)

Σ.Κ.Α.Υ. και Α.Ν/Α.Σ.Α.

«πρώτα ο συνάδελφος»

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …