Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Αποκλεισμός των αποφοίτων της Σχολής Αστυφυλάκων από τις κατατακτήριες εξετάσεις

Αποκλεισμός των αποφοίτων της Σχολής Αστυφυλάκων από τις κατατακτήριες εξετάσεις

Συνεχίζονται οι ερωτήσεις στη Βουλή που προκάλεσε η παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ) σχετικά με τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των αποφοίτων  της Σχολής Αστυφυλάκων από τη διαδικασία των κατατακτήριων εξετάσεων

3010-2013

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Αναφορά της επιστολής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Θεσσαλονίκης για τις             Κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την αριθμ. πρωτ. 209/29-10-2013 επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά κάποια επιμέρους ζητήματα αναφορικά με τις κατατακτήριες εξετάσεις των πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στην αδικία που υφίστανται οι απόφοιτοι Υπερδιετών και Διετών Ανωτάτων και Ανωτέρων  Σχολών Φοίτησης σε αντίθεση με τους Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο σχετικός νόμος εφεξής το δικαίωμα συμμετοχής σε κατατακτήριες εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια θα δίνεται μόνο στους Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ, περιθωριοποιώντας  τους αποφοίτους Υπερδιετών και Διετών Ανωτάτων και Ανωτέρων  Σχολών Φοίτησης.

 

Ζητείται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα κατατακτήριων εξετάσεων για τους ήδη απόφοιτους Υπερδιετών και Διετών Ανωτάτων και Ανωτέρων  Σχολών Φοίτησης.

 

Κατατίθεται η σχετική επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

 

                                                                                                 Σταυρούλα Ξουλίδου

 

δείτε επίσης την ερώτηση της Βουλευτή της Β΄ Περιφέρειας Θεσ/νίκης κας Κατερίνας Μάρκου για το ίδιο θέμα

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …