Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Ερώτηση στη βουλή, στον κ.Υπουργό μας για το θέμα με τις πεζες!

Ερώτηση στη βουλή, στον κ.Υπουργό μας για το θέμα με τις πεζες!

Το συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία στηρίζεται και από την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων[Σ.Κ.Α.Υ.] Θεσσαλονίκης, με ενέργειές της προκάλεσε την ακόλουθη ερώτηση, η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με αρ.πρωτ. 574/07-8-2013, προκειμένου να απαντήσει ο κ.Υπουργός μας, για το σοβαρό θέμα που προκλήθηκε με τις πεζές περιπολίες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

 

07-8-2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: τον κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

       
Θέμα: «Πρόσθετη αμειβόμενη υπηρεσία»

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει ότι για το μήνα Ιούλιο 2013, για την παροχή πρόσθετης αμειβόμενης εξωτερικής υπηρεσίας για το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, η σχετική υποχρεωτική διαταγή της ανωτέρω Διεύθυνσης προς τα υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα δικαιοδοσίας της, που καθορίζει τη διαδικασία για τις πρόσθετες υπηρεσίες, στάλθηκε την 29/7/2013.

Δηλαδή, η Διαταγή της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης-Τμήμα Διαχείρισης Χρηματικού Υλικού με αρ. πρωτ. 30296/13/1125222 της 29/7/2013 πήγε μέσω POL την 29/7/2013 για να αιτηθούν οι Αστυνομικοί να εκτελέσουν πρόσθετη υπηρεσία για το μήνα Ιούλιο 2013, μόνο για τρεις (3) ημέρες, μέχρι και την 31/7/2013. Αποτέλεσμα να ζημιωθούν οι Αστυνομικοί αλλά και η ίδια η κοινωνία, αφού τελικά λιγότεροι Αστυνομικοί εκτέλεσαν πρόσθετη εξωτερική μάχιμη υπηρεσία πεζής περιπολίας τον Ιούλιο στην περιοχή μας, που παρουσιάζει μεγάλη εγκληματικότητα.

 

Αντίθετα, για το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης/Υ.ΜΕ.Τ. η σχετική διαταγή εκδόθηκε από την αρχή του μήνα Ιουλίου και έτσι το προσωπικό της Υ.ΜΕ.Τ. που επιθυμούσε να εκτελέσει πρόσθετη αμειβόμενη υπηρεσία πεζής περιπολίας, εκτέλεσε κανονικά τα καθήκοντά του και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να κατανοήσει του λόγους για τους οποίους παρουσιάστηκε αυτή η «άσχημη» και «αρνητική» κατάσταση για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, αρκετές φορές η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, εκδίδει τις σχετικές διαταγές για τις πρόσθετες υπηρεσίες για κάθε μήνα, στη μέση περίπου κάθε μήνα, αντί του ορθού που είναι την 1η κάθε μηνός.

Όλη αυτή η διαδικασία μας θέτει πολλά ερωτηματικά και σίγουρα είναι αδικαιολόγητη.

 

Επειδή υπάρχει σοβαρό ζήτημα μη εύρυθμης  λειτουργίας και κάποιοι έχουν καταστρατηγήσει τη νομοθεσία και τους κανονισμούς του Σώματος,  σύμφωνα με το άρθρο 23 του Π.Δ. 120/2008.

Εκ των ως άνω αναφέρονται, εγείρονται τα παρακάτω ερωτήματα, και ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

 

1. Για ποιο λόγο εκδόθηκε τόσο καθυστερημένα δηλαδή, την 29/7/2013, η σχετική απαραίτητη διαταγή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίηση των πεζών πρόσθετων περιπολιών στις περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης , που προβλέπεται από το άρθρο 32 του Ν. 2800/2000 από τα Αστυνομικά Τμήματα, με αποτέλεσμα μόνο για τρεις (3) ημέρες να διεξαχθούν πρόσθετες περιπολίες από Αστυνομικούς των Α.Τ. για τον Ιούλιο 2013, ενώ βέβαια το προσωπικό της Υ.ΜΕ.Τ.  πραγματοποίησε κανονικά τις πρόσθετες περιπολίες για το συγκεκριμένο μήνα.

2. Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του Νομού Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τις 1.200 κενές οργανικές θέσεις που έχει η Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης; Ιδιαίτερα τώρα την περίοδο του Καλοκαιριού που το αστυνομικό προσωπικό λαμβάνει και τις κανονικές του άδειες και αυξάνονται τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, με τι μέσα, σε ανθρώπινο αλλά και σε υλικοτεχνικό επίπεδο, θα ενισχύσετε την περιοχή;

 

3. Έχετε σκοπό να αναβαθμίσετε το θεσμό των πρόσθετων περιπολιών, σε σχέση με την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, που ετοιμάζετε αυτή τη χρονική περίοδο;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου-Ανεξάρτητοι Έλληνες

 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ.

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …