Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Η οικογένεια του συναδέλφου που δολοφονήθηκε στου Ρέντη, ζητά αποζημίωση ένα εκ. ευρώ από το Δημόσιο

Η οικογένεια του συναδέλφου που δολοφονήθηκε στου Ρέντη, ζητά αποζημίωση ένα εκ. ευρώ από το Δημόσιο

Αγωγή 1.000.000 ευρώ κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατέθεσε η οικογένεια του Γιάννη Ευαγγελινέλη, ενός εκ των ειδικών φρουρών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην φονική ενέδρα στου Ρέντη, καταλογίζοντας παράλληλα σοβαρές παραλείψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Η οικογένεια του άτυχου ειδικού φρουρού ο οποίος έπεσε την ώρα του καθήκοντος, κατέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη ζητώντας 1.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, με την μητέρα του ειδικού φρουρού να ζητά 400.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, ενώ οι δύο αδελφές του θα μοιραστούν 600.000 ευρώ, αναφέρει η Espresso.

Στην αγωγή που κατατέθηκε, γίνεται λόγος για «πόλεμο» με τους εγκληματίες στον οποίο στάλθηκαν «γυμνοί» οι άτυχοι νεαροί, ενώ παράλληλα κατηγορείται η ΕΛ.ΑΣ, πως έστειλε ως «πρόβατα επί σφαγή» τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, με ελλειπή εξοπλισμό και ανεπαρκή εκπαίδευση. Παράλληλα στην αγωγή οι οικογένεια του νεαρού ειδικού φρουρού «χρεώνει» στην ΕΛ.ΑΣ και κακό επιχειρησιακό συντονισμό και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η έλλειψη συντονισμού, η παρουσία περιπολικών της Αμεσης Δράσης με αναμμένους φάρους που ”πρόδωσαν” την παρακολούθηση των υπόπτων, οι διαρροές που έγιναν στα ΜΜΕ, ήταν μόνο μερικά από τα λάθη που λέγιναν και στέρησαν από την επιχείρηση το στοιχείο του αιφνιδιασμού».

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …