Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Ερώτηση στη βουλή για την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης με προσωπικό

Ερώτηση στη βουλή για την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης με προσωπικό

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια
ΘΕΜΑ: Άμεση ανάγκη για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει SOS! Σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης τα ποσοστά εγκληματικότητας παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση εντείνοντας το κλίμα φόβου και ανασφάλειας των πολιτών.
Σοβαρά κρούσματα βίας, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις και εμπόριο ναρκωτικών αποτελούν πλέον καθημερινά φαινόμενα στην πόλη.
Οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία αγωνίζονται καθημερινά κατά του εγκλήματος με αποτελέσματα πραγματικά αξιοθαύμαστα, παρά το γεγονός ότι το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Θεσσαλονίκης είναι πολύ λιγότερο από το απαιτούμενο για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της πόλης.
Όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες και τα τμήματα στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση της. Γι αυτό καθίσταται επιτακτική και άμεση η ανάγκη της ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης της πόλης, τουλάχιστον κατά 300-400 άτομα, σε διάφορους τομείς ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό.
Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης, η ιδιομορφία της πόλης, τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ και η εμφανής έλλειψη τροχαίας αστυνόμευσης, λόγω έλλειψης ατόμων, σε συνδυασμό με το έλλειμμα συντονισμού της δημοτικής αρχής έχουν παραδώσει την πόλη στην απόλυτη κυκλοφοριακή αναρχία. Παράνομα παρκαρισμένα, διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, δίκυκλα πάνω στα πεζοδρόμια δημιουργούν καθημερινά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπηρετούντων στην Δημοτική Αστυνομία, κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη.
Πέραν των παραπάνω, η εικόνα με τα λευκά σεντόνια σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, που δίνει στην πόλη την όψη ενός ατέλειωτου παζαριού, πλήττει την αγορά η οποία δέχεται άλλο ένα καίριο πλήγμα εξαιτίας της πλήρους αναρχίας που επικρατεί και σε αυτό τον τομέα. 
Για όλους αυτούς τους λόγους αυτό πρέπει άμεσα να καλυφθούν οι ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. της Θεσσαλονίκης, όπως και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και στην συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία το έργο τους για την προάσπιση και την διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και της κοινωνικής ευρυθμίας.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν προτίθεται να αυξήσει αμέσως την αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον κατά 300-400 άτομα, προκειμένου να καλυφθούν οι πολύ σοβαρές ανάγκες, μερικές από τις οποίες εξετέθησαν παραπάνω;                                         
     Αθήνα 18.6.2013
                                                                      Ο Ερωτών Βουλευτής
                                                                 Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας
                                                                 Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …