Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Έξοδα υπεράσπισης Αστυνομικών στα δικαστήρια

Έξοδα υπεράσπισης Αστυνομικών στα δικαστήρια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθήνα, 17 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 503/4/47α

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Προϋποθέσεις χορήγησης εξόδων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Αναφορικά με ερωτήματα Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας για τις προϋποθέσεις χορήγησης εξόδων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις προϋποθέσεις χορήγησης των εξόδων είναι το Π.Δ. 15/2007 το οποίο μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε εδώ

2. Το Δημόσιο καλύπτει τα έξοδα του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. στα οποία υποβάλλονται οι συνάδελφοι προς υπεράσπισή τους στο στάδιο της προδικασίας και ενώπιον των Δικαστηρίων για ενέργειες ή παραλείψεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ή όταν παρίστανται ενώπιον των Δικαστηρίων ως πολιτικώς ενάγοντες από έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή εξαιτίας αυτών.

3. Τα έξοδα καταβάλλονται μετά την έκδοση τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης ή τελεσίδικου βουλεύματος με το οποίο παύει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τους. Για τη δικαιολόγηση των ανωτέρω εξόδων, συντάσσεται δαπάνη, σύμφωνα με τις διατάξεις περί «Δημόσιου Λογιστικού Ελέγχου» (οδοιπορικά), κατόπιν αναφοράς του συναδέλφου προς την Υπηρεσία του, και υποβάλλονται συνημμένα, το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών του συνηγόρου καθώς και το αντίγραφο της σχετικής απόφασης ή του βουλεύματος, η δε δαπάνη που συντάσσεται δεν υπόκειται σε κρατήσεις υπέρ τρίτων.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των μελών σας.

ypografes-poasy

πηγή: www.poasy.gr

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …