Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Η αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Δωδεκανήσου προκαλεί παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Η αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Δωδεκανήσου προκαλεί παρέμβαση της Δικαιοσύνης

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 

Σ τα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνου Μπούτσικου, βρίσκεται από προχθές αργά το μεσημέρι η αναφορά των εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Δωδεκανήσου, σύμφωνα με την οποία ένστολοι ακολουθούν πλάγιες μεθόδους προκειμένου να εξασφαλίσουν μία πολυπόθητη μετάθεση! Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, μελετά τη σχετική αναφορά, ώστε στη συνέχεια να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Δωδεκανήσου Μανόλης Ανδρουλάκης, αλλά και ο γενικός γραμματέας Σταύρος Μπελενιώτης, καταγγέλλουν πως ορισμένοι ένστολοι χρησιμοποιούν πλάγιες μεθόδους προκειμένου να καταφέρουν να λάβουν μετάθεση στο μέρος που επιθυμούν. Αυτές τις καταγγελίες μετέφεραν και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας δια μέσου της κατάθεσης αναφοράς, παρουσία του νομικού τους συμβούλου Άκη Δημητριάδη.

«Γίνεται λόγος για αλματώδη αύξηση των περιπτώσεων συναδέλφων που κάνουν κατάχρηση διαφόρων ευνοϊκών ρυθμίσεων, προκειμένου να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους παρακάμπτοντας την αξιοκρατική διαδικασία», σημειώνουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, ενώ τονίζουν πως «η χρησιμοποίηση ουσιαστικά πλαγίων μεθόδων, ήτοι η εμφάνιση και επίκληση εικονικών λόγων αποτελεί απάτη προς την Υπηρεσία».

ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ

Στην αναφορά, η οποία κατατέθηκε αρμοδίως ενώπιον της Δικαιοσύνης, σημειώνονται τέσσερα βασικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά στην παράκαμψη της αξιοκρατικής διαδικασίας σε ό,τι αφορά στις μεταθέσεις των αστυνομικών. Το δεύτερο έχει να κάνει με το ερώτημα περί εξαίρεσης και κανόνα. (Οι ένστολοι διερωτώνται πως είναι δυνατό αυτό που αποτελεί εξαίρεση σε όλη την Ελληνική κοινωνία, στους αστυνομικούς να αποτελεί τον κανόνα). Το τρίτο έχει να κάνει με την ανάγκη επανελέγχου του συνόλου των μεταθέσεων που έχουν γίνει βάσει εξαιρέσεων, ενώ το τέταρτο και τελευταίο αναφέρεται στην τέλεση του αδικήματος της απάτης σε βάρος της Υπηρεσίας.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ

«Κύριε Εισαγγελέα,

Τις τελευταίες ημέρες η Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού αναφορών από μέλη μας τα οποία καταγγέλλουν τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν οι τα­κτικές μεταθέσεις του έτους 2012.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για αλματώδη αύξηση των περιπτώσεων συναδέλφων που κάνουν κατάχρηση διαφόρων ευνοϊκών ρυθμίσεων όπως τις περιπτώσεις αναπηρίας, επιμέλειας τέκνων κ.α. προκειμένου να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους παρακάμπτοντας την αξιοκρατική διαδικασία των μορίων και στερώντας το δικαίωμα αυτό από συναδέλφους που έχουν αποκτήσει τα μόρια . Το σύστημα μεταθέσεων κάθε φορά δέχεται στοχευμένες παρεμβάσεις-διορθώσεις προκειμένου να ευνοηθούν κάποιοι, όπως συνέβη παλαιότερα με το ¨Ισομερώς, ή την αναδρομική απόδοση μορίων σε παντρεμένους με παιδιά¨

Στο σημείο αυτό γεννάται το ερώτημα, πως αυτό που αποτελεί εξαίρεση σε όλη την Ελληνική κοινωνία, στους Αστυνομικούς να αποτελεί τον κανόνα, και συγκεκριμένα, για να πάρει ένας διαζευγμένος πατέρας την επιμέλεια των τέκνων του θα πρέπει η σύζυγος να μην τα διεκδικήσει (πράγμα σπάνιο έως αδύνατο) ή να είναι αποδεδειγμένα ελευθέρων ηθών, ψυχικά ασθενής ή εξαρτημένη από αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες. Επίσης, μας δημιούργησε μεγάλη έκπληξη το φαινόμενο σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας να συνωστίζονται οι ειδικές κατηγορίες (ανάπηροι, διεζευγμένοι με επιμέλεια τέκνων και πολύτεκνοι) και όλοι να το θεωρούμε αυτό φυσιολογικό, ενώ μετά την τοποθέτηση στις περιοχές μετάθεσής τους, με τη χρήση ευνοϊκών ρυθμίσεων ως εκ θαύματος να επανέρχονται στην ενεργό αστυνομική δράση εκτελώντας καθήκοντα ¨ΜΑΧΙΜΟΥ¨ και να επανέρχεται η οικογενειακή τους γαλήνη με την επανασύνδεσή τους με του συζύγους τους.

Επειδή όλα τα παραπάνω δεν μπορεί και δεν μας αφήνουν αδιάφορους αφού ζούμε καθημερινά την αγωνία των συναδέλ­φων να συλλέξουν όσο το δυνατό περισσότερα μόρια προκειμένου να πάνε γρηγορότερα στον τόπο συμφερόντων τους, ζητάμε να ελεγχθούν όλες οι μεταθέσεις οι οποίες έγιναν βάσει εξαιρέσεων όπως διαζύγιο, ασθένεια κ.λ.π , όπως και να διερευνηθεί εάν οι συνάδελφοι αυτοί επανήλθαν στα καθήκοντά τους, αλλά στον τόπο της μετάθεσής τους πλέον.

Γίνεται αντιληπτό ότι η χρησιμοποίηση ουσιαστικά πλαγίων μεθόδων, ήτοι η εμφάνιση και επίκληση εικονικών λόγων αποτελεί απάτη προς την Υπηρεσία αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των αστυ­νομικών που καρτερικά περιμένουν τη σειρά τους , χωρίς πλάγια μέσα για να υπηρετήσουν στον τόπο προτίμησής τους».

Πηγή:proodos.net

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …