Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Απίστευτη εξέλιξη στα Συνδικαλιστικά δρώμενα, Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος εκλεγμένων-αιρετών συνδικαλιστών!

Απίστευτη εξέλιξη στα Συνδικαλιστικά δρώμενα, Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος εκλεγμένων-αιρετών συνδικαλιστών!

Συγκλονισμό σε όλο το Πανελλήνιο Συνδικαλιστικό Κίνημα προκάλεσε η είδηση της διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος συναδέλφων συνδικαλιστών, ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
Κομοτηνή, 23 Ιανουαρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και τεσσάρων ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ροδόπης, καθώς και σε βάρος του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διέταξε ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων, κατά τη διάρκεια  διαμαρτυρίας των ανωτέρω Ενώσεων και των τοπικών φορέων (πολιτικών και μη), αρχές Αυγούστου, έξω από το χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, την ημέρα της μεταγωγής παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις του Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία υπήρξε καθόλα ειρηνική και  αποτελεί νόμιμη συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια των συνδικαλιστικών ελευθεριών μας, που κατοχυρώνονται και προστατεύονται τόσο από το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο.
Εκδηλώθηκε στα πλαίσια της υποχρέωσής μας να υπερασπίσουμε τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος καταγγέλλοντας την μετατροπή του σε φυλακή, αλλά και να προστατεύσουμε την εργασιακή  ασφάλεια των μελών μας από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις.
Το δίκαιο της ανησυχίας μας, αποδείχθηκε περίτρανα εκ των πραγμάτων, από τις συνέπειες της εξέγερσης που εκδηλώθηκε στο συγκεκριμένο χώρο την 23-11-2012.
Αναμέναμε από την Φυσική μας Ηγεσία να ενσκήψει στην ουσία του ζητήματος, όπως διατυπώθηκε από την συνδικαλιστική μας οργάνωση, που εξέφρασε νόμιμα τη θέση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στο Νομό μας και όχι να πειθαρχικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.
Αντ’ αυτού επιλέχθηκε ο εύκολος αλλά άγονος δρόμος της κίνησης Ε.Δ.Ε…., χωρίς καμία θέση για την ουσία του ζητήματος που ανακύπτει.
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας, καταγγέλλουμε το πρόσφατο φαινόμενο  συνεχόμενων πειθαρχικών ελέγχων και τιμωρίας συνδικαλιστικών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, εκ μέρους της Φυσικής μας Ηγεσίας, για πράξεις που εκδηλώθηκαν στα πλαίσια της νόμιμης συνδικαλιστικής τους δράσης, καθώς δημιουργούν ένα κλίμα εσωστρέφειας και αποτελούν προσπάθειες στοχοποίησης και φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Είναι το λιγότερο λυπηρό και ιδιαίτερα ανησυχητικό, να ανθίζουν τέτοιου είδους πρακτικές σε μία δημοκρατική χώρα και ένα δημοκρατικό θεσμό όπως ο δικός μας.
Θέτουμε την εν λόγω διαμαρτυρία υπόψη της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Π.Ο.ΑΞΙ.Α., Πρωτοβαθμίων  Ενώσεων, τοπικών Βουλευτών, Αυτοδιοικητικών και Κοινωνικών φορέων καθώς και Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, καλώντας τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να λάβουν θέση για το ζήτημα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης

Σημειώνεται ότι άμεσα άρχισαν να καταφθάνουν στην Ένωση της Ροδόπης μηνύματα συμπαράστασης απ’ όλη την Ελλάδα. Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των γεγονότων και άμεσα θα προβούμε στις απαραίτητες ανακοινώσεις.Η ανησυχία όλων μας είναι έκδηλη και τα αισθήματα συμπάθειας μας προς τους συναδέλφους μας απεριόριστα!

Η Οργανωτική-Συντονιστική επιτροπή της Σ.Κ.Α.Υ.

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …