Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Άρθρα / Εκεί στη Δημοκρατία της…Μπανανίας

Εκεί στη Δημοκρατία της…Μπανανίας

Εκεί στα σύνορα της Αφρικής, στους δρόμους προς την Ανατολή, σε σταυροδρόμι μεταξύ ηπείρων και θαλασσών, στον ομφαλό της Γής, υπάρχει μια χώρα που σε χρόνους παλιούς έζησε καιρούς δοξασμένους, ηρωικούς, ένα Έθνος που το στίγμα του έμεινε ανεξίτηλο στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους, που το όνομα το γνωρίζουν άπαντες καθ’ όλη την υφήλιο και ο σεβασμός από τα Έθνη που κυβερνούν τον κόσμο, προς την ιστορία του τεράστια. Ένα Έθνος που οι λόγιοί, οι επιστήμονες και οι φιλόσοφοί του προκαλούν ακόμα εντύπωση και θαυμασμό στα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου, ενώ τα επιτεύγματα τους και η γλώσσα του διδάσκεται στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι στρατηγοί, οι βασιλιάδες και η κυβερνήτες του είναι Μέγιστοι και πασίγνωστοι, τα πολεμικά τους κατορθώματα, μνείες της ανθρώπινης δύναμης, αντοχής και ευρηματικότητας. Ένα Έθνος που θεωρείται ταυτόσημο της λέξης Δημοκρατία, που στα χιλιάδες χρόνια Ιστορίας του δημιούργησε ήρωες και Θεούς, αρχιτεκτονικές τελειότητες, Αυτοκρατορίες και παντοδύναμες Δημοκρατίες, ένα Έθνος δολοφόνο τυραννικών καθεστώτων και Αυτοκρατοριών, ακόμα και στη σύγχρονη Ιστορία, ένα Έθνος που επέζησε από κατακτητές, τύραννους, ακόμα και τετρακοσίων χρόνων σκλαβιάς, που οι εχθροί του ποτέ δεν έμειναν ήσυχο, δεν τους άφησε και όποιος από αυτούς το υποτίμησε, καταστράφηκε και χάθηκε για πάντα στις σελίδες της Ιστορίας! Αυτό το Έθνος, που μέχρι και πρίν ακόμα 100 χρόνια έγινε έστω και για λίγο αυτοκρατορία, που πριν από 70 χρόνια κατέστρεψε μια και οδήγησε στη καταστροφή μια άλλη, τρεις-τέσσερις οικογένειες, έξι-εφτά προδότες με τα σινάφια τους το οδήγησαν στη καταστροφή, στον εξευτελισμό.

Αυτό το έθνος που δημιούργησε τη Δημοκρατία, το χρήμα, το εμπόριο, την οικονομία, χρεοκόπησε! Ορδές προδοτών, συμμορίες κλεφτών, ανάξιοι κυβερνήτες, γόνοι πλούσιων οικογενειών με τα μαμμόθρεφτα τέκνα τους, ψεύτες, υπάνθρωποι που οι λέξεις τιμή και προσφορά τους είναι άγνωστες κατέλαβαν μαζί με τους λιγούρηδες υποστηρικτές τους, τους αφισοκολλητές τους, μια μια κάθε σημαντική θέση εξουσίας, διέφθειραν τη δικαιοσύνη, ξεφτίλισαν τους θεσμούς, ενίσχυσαν την ανομία, έκαναν πρότυπο τη κλεψιά, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την ανηθικότητα, τον παράνομο πλουτισμό, την ατιμωρησία. Διέφθειραν το Λαό, τον κορόιδεψαν, του δώσανε λίγα για να κλέψουν αυτοί πολλά, έφτιαξαν ένα άχρηστο σιχαμερό οικοδόμημα αναξιοκρατίας με αποτέλεσμα να καταστρέψουν το μέλλον του, ίσως και την επιβίωση του σαν Έθνος.

Κι όμως δεν φύγανε, δεν κρύφτηκαν, δεν χαθήκανε, δεν φοβηθήκανε  φυσικά και δεν ντραπήκανε, δεν λογοδοτήσανε, κανείς δεν τους επέβαλε τη τιμωρία που οι Νόμοι προβλέπουν, σε κανένα δε δώσανε λογαριασμό, είναι ακόμα εκεί, κυβερνάνε, τρώνε, κλέβουν, κυκλοφορούν ελεύθεροι, αμέριμνοι, δίνουν διαλέξεις και αγορεύουν πομπώδες λόγους, στηριζόμενοι σε ένα σάπιο, αναξιοκρατικό, ελεγχόμενο σύστημα που τους προστατεύει, τους δίνει άσυλο, εκεί στη «δημοκρατία» που αυτοί δημιούργησαν, τη Δημοκρατία της Μπανανίας!

Δεληγιώργης Γεώργιος, Αντιπρόσωπος στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.-Μέλος Σ.Κ.Α.Υ.

Δείτε επίσης

Τιμή και δόξα στην Ελληνική Αστυνομία

Του δρος Κωνσταντίνου Δούβλη Για τους αναγνώστες μου, δεν είναι μυστικό ότι αγαπώ την έννομη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *